Nytt trumset?

Hej alla fans! 

Jhonny här den här gången. Jag är trummisen ifall ni inte har koll än på vad vi heter. Så idag tänkte jag köra med lite turbojäst och skapa det här blogginlägget som kommer att handla om trummor. 

Att köpa eget trumset 

Det är ingen liten sak att köpa sitt eget trumset, sånt kostar och kostar ganska mycket (även begagnade trummor kostar). Du måste därför ställa krav på dig själv och på säljaren. Jag har träffat så många nybörjare som har köpt sig så dåliga trummor bara för att märket tilltalade dem. Även bra märke kan låta dåliga om trumsetet inte har omhändertagits väl.  Mitt absolut bästa tips är att alltid besöka säljaren och provspela ett par minuter. Inte alla vill sälja sina trumset med cymbalerna och om du får till en sån del, se gärna till att det inte är stora skador på cymbalerna. Tänk på att cymbaler går sällan att reparera. Köper du ett helt nytt trumset ingår ofta inte cymbaler utan enbart bastrumma, virveln, golvpuka och två hängpukor. Varför? För att de som tillverkar trummor tillverkar inte cymbaler och vice versa. 

Trumset, Trummor, Musikinstrument, Band

 För och nackdelar med begagnat. 

Fördelen är så klart priset och att det påverkar mindre ur miljöperspektivet men tänk på att du behöver kvalite och inte endast priset. Om du ska köpa det till ett barn som har börjat visa ett visst intresse kanske är det en fördel och inte lika stressigt att lägga pengarna på ett begagnat trumset. 

Nackdelen med ett begagnat trumset  

Den stora nackdelen är väl att du inte kan spela på ett nytt trumset! Bara det hör ni! Nä, skämt åsido. Det stora nackdelen är att du inte kan med 100 % säkerhet veta om trumsetet kommer att hålla bra. Ta mig inte fel, du ska kolla på trumsetet och säkerställa så att allt ser bra ut men dolda fel är normala och sånt kan man inte kontrollera över.  

Nå väl, hoppas dessa tips hjälper dig om du ska skaffa eget trumset snart! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *